Amanah Pahlawan Mat Kilau: Pesanan Buat Generasi Pewaris Bangsa - Rohana, Hamzah (UMPSA, 2025)
Walaupun bulan kemerdekaan baharu sahaja berlalu, semangat dan erti kemerdekaan seharusnya terus dihayati dan dipelihara. Sebagai generasi muda, mereka mungkin terleka dengan nikmat kemerdekaan yang sedang mereka kecapi. Oleh itu, menyingkap pesanan pahlawan mungkin salah satu wadah yang boleh djadikan inspirasi bagi terus memelihara nikmat kemerdekaan ini untuk diwarisi oleh generasi seterusnya.