Melentur Buluh Biarlah dari Rebungnya: Peranan Guru Pendidikan Prasekolah dalam Menyemai Kecemerlangan Pendidikan Awal Kanak-kanak - Ezihaslinda, Ngah; Noor Azlinda, Zainal Abidin; Noor Raha, Mohd Radzuan (UMPSA, 2025)
Peribahasa Melayu yang terkenal, ‘melentur buluh biarlah dari rebungnya’, bukan sahaja menyifatkan kepentingan pendidikan awal kanak-kanak, malah ia menggarisbawahi peranan kritikal fasa permulaan kehidupan dalam membangun jati diri serta potensi cemerlang mereka.