UMPSA jalin kerjasama dengan Elsevier, UA pertama di Malaysia akses ‘SciVal’ tingkat capaian penerbitan berimpak - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2025)
PUTRAJAYA, 3 September 2025 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) merupakan universiti awam (UA) pertama di Malaysia yang melanggan ‘SciVal’ iaitu alat analisis berasaskan data Scopus sebagai kemudahan buat para pensyarah dan pelajar universiti dalam meningkatkan capaian yang memberi impak terhadap ekosistem penyelidikan universiti ini di peringkat antarabangsa.