Ketokohan diraja diiktiraf: Ijazah kehormat buat Al-Sultan Abdullah - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (Media Mulia Sdn. Bhd., 2025)
UNIVERSITI Tsukuba, antara institusi pengajian tinggi (IPT) terkemuka di Jepun, mengiktiraf ketokohan Sultan Pahang, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah melalui penganugerahan Ijazah Kehormat pada 2 September, lalu. Universiti ini, yang bersusur galur sejak 1872 dan ditubuhkan secara rasmi pada 1973, kini berada dalam kelompok 10 universiti terbaik Jepun. Ia terkenal dengan kecemerlangan dalam pendidikan, penyelidikan, hubungan antarabangsa dan pembangunan sukan bertaraf dunia. Terletak di bandar sains Tsukuba, universiti ini…