Menawan Awan, Menjulang Jalur Gemilang: Wira UMPSA takluk Kinabalu - Mohd Hanafiah, Ahmad (UMPSA, 2025)
Kemerdekaan Malaysia bukanlah satu perjuangan yang mudah, tetapi hasil usaha tanpa lelah, pengorbanan, dan kerjasama seluruh rakyat. Semangat inilah yang dibawa oleh pasukan pendaki Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dalam misi mengibarkan bendera universiti di Gunung Kinabalu pada 21 dan 22 Ogos 2025. Dipimpin oleh Dekan Fakulti Pengurusan Industri (FPI), Dr. Mohd Hanafiah, Dekan Pusat Sains Matematik (PSM), Profesor Madya Dr. Mohd Sham Mohamd, Eksekutif Kanan, Jabatan Pendaftar, Mohd Izzat Shafie@Mohd Alias, Pembantu Belia dan Sukan, Pusat Sukan, Muhamad Syafarin Samsuri dan Mohd Khairul Jasri Salleh, setiap langkah mendaki mencerminkan disiplin, sokongan dan kekuatan pasukan.