Pulau Tioman permata tropika tercantik di mata dunia - Abdul Syukor, Abd Razak (UMPSA, 2025)
Pulau Tioman yang terletak di pesisir timur Semenanjung Malaysia, terus memukau pengunjung dengan keindahan semula jadinya yang masih terpelihara. Dalam era pelancongan moden yang semakin rancak, Pulau Tioman kekal sebagai destinasi yang menawarkan ketenangan, keaslian dan pesona tropika yang sukar ditandingi yang satu Ketika dulu merupakan salah satu pulau tercantik di dunia.