Mahasiswa berkayak, semarak kemerdekaan di Pulau Bidong - Puqtra Hairry, Rosli (Media Mulia Sdn. Bhd., 2025)
Kuala Nerus: Seramai 40 peserta daripada pelbagai institusi pengajian tinggi (IPT) menyertai Ekspedisi Kayak Merdeka anjuran Universiti Malaysia Terengganu (UMT) sejauh 22 kilometer ke Pulau Bidong di sini, sempena sambutan bulan kemerdekaan.