Reformasi MADANI tuntut pentadbir berani, berilmu dan berintegriti - Mohd Raizalhilmy, Mohd Rais (UMPSA, 2025)
Pengumuman Perdana Menteri, Yang Amat Berhormat Dato’ Sri Anwar Ibrahim pada 23 Julai 2025 yang lalu, yang memperincikan inisiatif segera seperti bantuan tunai SARA RM100, penurunan harga RON95, dan pengekalan kadar tol, bukan sekadar langkah jangka pendek untuk meringankan beban rakyat. Ia juga merupakan isyarat jelas bahawa kerajaan sedang memperhebatkan usaha reformasi menyeluruh berdasarkan Pelan Induk Ekonomi dan Pembangunan Malaysia, RMK-13, yang menekankan pembangunan inovatif, tadbir urus baik, dan keberanian dalam melaksanakan perubahan besar.