Pasukan RoboBuas UMPSA raih naib johan Pertandingan National Soccer Robotic 2025 - Siti Nurfarmy, Ibrahim (UMPSA, 2025)
KUALA TERENGGANU, 29 Julai 2025 – Pasukan RoboBuas dari Fakulti Teknologi Kejuruteraan Mekanikal dan Automotif (FTKMA), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) berjaya merangkul naib johan dalam Pertandingan National Soccer Robotic 2025 yang berlangsung selama dua hari bermula 28 dan 29 Julai bertempat di Pusat Sains dan Kreativiti, Kuala Terengganu.