Penyelidik UMPSA Prof. Madya Ir. Dr. Chin Siew Choo UMPSA hasilkan Brewcrete Simen Lestari Mesra Alam daripada sisa kopi - Nur Hartini, Mohd Hatta (UMPSA, 2025)
Pekan, 18 Ogos 2025 – Melihat kepada sisa buangan kopi iaitu hasil sampingan daripada proses membancuh semakin banyak dihasilkan oleh rakyat Malaysia yang minum purata 2.38 cawan kopi sehari (berjumlah kira-kira 3 bilion cawan harian) dan menghasilkan sekitar 100 tan sisa kopi sehari, sepasukan penyelidik Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) yang diketuai oleh pensyarah Fakulti Teknologi Kejuruteraan Awam (FTKA), Profesor Madya Ir. Dr. Chin Siew Choo telah menghasilkan Brewcrete.