Pulau Tioman contoh alam semula jadi terpelihara - Mohamad Shofi, Mat Isa (Media Mulia Sdn. Bhd., 2025)
ROMPIN: Dalam era pelancongan moden yang semakin rancak, Pulau Tioman di sini kekal sebagai destinasi yang menawarkan ketenangan, keaslian dan pesona tropika sukar ditandingi yang suatu ketika dahulu, salah sebuah pulau tercantik di dunia. Pusat peranginan itu tampil dengan identiti tersendiri. Ia bukan sekadar pulau tetapi satu pengalaman yang menyentuh jiwa, terutama bagi mereka yang menghargai keindahan alam semula jadi dan budaya tempatan. Felo Bersekutu Pusat Bioaromatik Fakulti Teknologi Kejuruteraan…