Mak Anjangku sayang - Mazita, Mokhtar (Penerbit Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah, 2025)
Cerita ini mengisahkan tentang perjalanan hidup Mak Anjang yang menghadapi cabaran besar selepas diserang demam panas ketika berusia sekitar 4 tahun. Kejadian tersebut mengakibatkan beliau menghidap epilepsi serta mengalami kecacatan kekal pada tangan kanannya. Walaupun perkembangan fizikalnya seperti individu normal yang lain, perkembangan mentalnya kekal seperti kanak-kanak berusia 4 tahun. Situasi ini menyebabkan masyarakat sekeliling sukar untuk menerima dan memahami keadaan sebenar Mak Anjang.