41 pelajar UMPSA kumpulan pertama terima pangkat Leftenan Muda PASKAM - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2025)
GAMBANG, 9 Ogos 2025 - Seramai 41 kadet Pasukan Kadet Maritim Malaysia (PASKAM) Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) berjaya menamatkan latihan siri pertama dan menerima pemakaian pangkat Leftenan Muda dalam satu majlis penuh istiadat yang berlangsung di Dewan Astaka, UMPSA Kampus Gambang hari ini.