Ekonomi MADANI, antara pemulihan dan kesedian menghadapi risiko baharu - Mohd Rashid, Ab Hamid (UMPSA, 2025)
Ekonomi Malaysia hari ini sedang berada pada persimpangan yang penting. Setelah melalui tempoh yang penuh cabaran seperti pandemik, ketidakstabilan politik dan tekanan global, kini kita menyaksikan usaha bersungguh-sungguh khususnya oleh Yang Amat Berhormat Perdana Menteri ke arah pemulihan dan pengukuhan struktur ekonomi negara. Dalam kerangka ini, gagasan Ekonomi MADANI muncul sebagai panduan baharu untuk merangka semula masa depan negara secara lebih inklusif, seimbang dan berasaskan nilai.