Dunia TVET dan IPT perlu bergerak ke arah Masyarakat 5.0 (Society 5.0) - Azizul Helmi, Sofian (UMPSA, 2025)
Malaysia kini sedang melangkah ke satu era baharu yang bukan sahaja menuntut kemajuan teknologi, malah meletakkan manusia sebagai teras kepada segala pembangunan dan kemajuan, inilah yang dimaksudkan dengan konsep Masyarakat 5.0 atau Society 5.0.