UMPSA, UMK dan MIGHT jalin kerjasama strategik bangunkan industri unsur nadir bumi negara - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2025)
CYBERJAYA, 16 Julai 2025 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA), Universiti Malaysia Kelantan (UMK) dan Malaysia Industry-Government Group for High Technology (MIGHT) hari ini telah memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) bagi memperkukuh kerjasama dalam penyelidikan, inovasi dan pemerkasaan komersialisasi dalam bidang unsur nadir bumi atau Rare Earth Elements (REE).