DistilWise IoT inovasi pintar rawatan air sisa industri bertaraf IR 4.0 ciptaan penyelidik UMPSA - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2025)
PEKAN, 16 Julai 2025 – Hasil penyelidikan pensyarah Fakulti Teknologi Kejuruteraan Awam (FTKA), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA), Profesor Madya Dr. Nadzirah Mokhtar telah berjaya membangunkan sebuah sistem rawatan air inovatif berasaskan teknologi membran yang dilengkapi dengan integrasi Internet of Things (IoT).