Inovasi pensyarah UMPSA permudah automasi ladang dan akuakultur melalui SELESAI Board menang emas di ITEX 2025 - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2025)
PEKAN, 10 Julai 2025 – Inisiatif penyelidikan berimpak tinggi dari Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) membuahkan hasil apabila inovasi teknologi automasi pintar berasaskan Internet of Things (IoT) yang dikenali sebagai SELESAI Board meraih pingat emas di ITEX 2025.