UMPSA sedia pimpin transformasi TVET Negara - Wan Sharuzi, Wan Harun (UMPSA, 2025)
Di tengah-tengah usaha gigih Malaysia untuk memperkasakan Agenda Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET) sebagai pemacu pertumbuhan ekonomi, Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) tampil menawarkan satu rangka tindakan strategik yang komprehensif untuk menerajui transformasi tersebut. Berbekalkan model ‘TVET Lanjutan’ yang telah terbukti berjaya, UMPSA bersedia untuk menterjemahkan kecemerlangan institusinya kepada impak berskala nasional.