3 pelajar SMK Bukit Rangin cipta Therapaint, terapi seni bantu kesihatan mental pelajar menang emas di CITREX UMPSA 2025 - Nur Hartini, Mohd Hatta (UMPSA, 2025)
PEKAN, 3 Julai 2025 – Melihat kepada isu tahap kesihatan mental dalam kalangan pelajar yang semakin menurun, tiga orang pelajar dari Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bukit Rangin, Kuantan, Putri Siti Nurshahira Balqis Shazriyana Noriman, Rabiatul Firzanah Rosman dan Aienin Suraya Shahril Abdul Hakim telah memperkenalkan satu inovasi berasaskan terapi seni bertajuk ‘Therapaint’