Projek Fertigasi UNIMADANI kendalian UMPSA catat peningkatan prestasi tuaian cecah RM8,000 - Siti Nur Azwin, Zulkapri (UMPSA, 2025)
JERANTUT, 24 Jun 2025 - Projek Fertigasi Menjana Ekonomi yang dilaksanakan Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) di Madrasah Darul Uloom Al-Islamiah, Sungai Salan, Jerantut, Pahang di bawah inisiatif Program Pendayaan Komuniti Kementerian Kewangan-Universiti Awam (Komuniti @UNIMADANI) 2024 terus mencatat pencapaian positif apabila berjaya menghasilkan hampir empat tan tuaian timun dengan nilai pendapatan mencecah RM8,000 dalam tempoh tujuh hari kutipan.