Pelajar SMK Gudang Rasau cipta I-Bracealert inovasi cegah tidur dalam kelas menang emas dan Anugerah Khas di CITREX 2025 - Nur Hartini, Mohd Hatta (UMPSA, 2025)
GAMBANG, 19 Jun 2025 – Bagi mengatasi masalah murid yang kerap tertidur semasa sesi pembelajaran dan peperiksaan, sekumpulan penyelidik muda dari Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Gudang Rasau Kuantan, Husna Aqilah Mohd Zaidi, Nurkyreen Khairil Shuhaidi dan Iris Marissa Mazman telah menghasilkan I-Bracealert yang berjaya merangkul pingat emas dan Anugerah Khas dalam pertandingan Pameran Creation, Innovation, Technology and Research Exposition (CITREX) 2025 pada 18 hingga 19 Jun 2025 di Dewan Kompleks Sukan UMPSA Kampus Gambang.