UMPSA diiktiraf 609 terbaik dunia dalam QS WUR - Siti Nur Azwin, Zulkapri (Malaysia Gazzette, 2025)
PEKAN – Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) melonjak di tangga ke-609 terbaik dunia dalam penarafan QS World University Rankings (QS WUR) 2026 yang diumum baru-baru ini.