UMPSA tubuh Pusat Serantau Kemahiran Vokasional China-Malaysia peluang pengajaran kursus bahasa Mandarin dengan kemahiran vokasional - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2025)
KUALA LUMPUR, 4 Jun 2025 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) telah menubuhkan China-Malaysia Chinese Plus Vocational Skils Regional Development Center (Malaysia) iaitu sebuah Pusat Pembangunan Serantau Kemahiran Vokasional China-Malaysia hasil kerjasama yang dimeterai antara UMPSA dengan Center for Language Education and Cooperation (CLEC) dan Hebei University.