ICoAIMS 2025 himpun pakar, perkukuh peranan bidang Matematik, Statistik dan Sains Data dalam Era Digital - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2025)
KUALA LUMPUR, 23 Mei 2025 – Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) sekali lagi mengorak langkah sebagai peneraju dalam bidang Matematik Gunaan dan Statistik Industri dengan penganjuran 5th International Conference on Applied & Industrial Mathematics and Statistics 2025 (ICoAIMS 2025) yang berlangsung pada 23 hingga 24 Mei 2025 di The Pearl Hotel, Kuala Lumpur.