Global Classroom UMPSA: Merentas sempadan bersama penceramah jemputan dari Amerika Syarikat - Amy Zulaikha, Mohd Ali; Aisyah Hanum, Abu Bakar; Noor Azlinda, Zainal Abidin (UMPSA, 2025)
Usaha memperluas perspektif global menjadi fokus utama di Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) menerusi sesi Global Classroom yang berlangsung pada 23 April 2025 yang lalu. Sesi maya yang bermanfaat ini telah dianjurkan oleh Pusat Sumber Pengajaran dan e-Pembelajaran (CIReL) dengan kerjasama Pusat Bahasa Moden (PBM) itu melibatkan seramai 55 orang pelajar pada peringkat diploma dan ijazah yang sedang mengikuti kursus English for Academic Communication pada semester ini. Sesi ini telah dijalankan selama dua jam melalui platform Microsoft Teams.