UMPSA memperkukuh komitmen dalam Fasa Pengukuhan Pelan Pemartabatan Bahasa Melayu sebagai Bahasa Ilmu di IPTA - Hamizah, Zahari; Nik Aloesnita, Nik Mohd Alwi (UMPSA, 2025)
SHAH ALAM, 23 Mei 2025 – Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) terus menyokong agenda nasional memartabatkan bahasa Melayu sebagai bahasa ilmu apabila menyertai Bengkel Pelaporan Pelan Memartabatkan Bahasa Melayu di Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) 2025–2030 pada 22 dan 23 Mei 2025 di Hotel Concorde, Shah Alam.