Jangkaan Aidiladha 1446H - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham (UMPSA, 2025)
Media telah menyebarkan kenyataan daripada Pusat Astronomi Antarabangsa yang menyatakan bahawa Hari Raya Aidiladha dijangka jatuh pada 6 Jun. Ini berdasarkan data hilal yang mencadangkan anak bulan Zulhijah boleh kelihatan pada hari cerapan Selasa 27 Mei 2025.