Pasukan E-Motion UMPSA dinobat Juara Keseluruhan NxGV Challenge 2025 - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2025)
SERDANG, 12 Mei 2025 – Pasukan E-Motion dari Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) mengharumkan nama universiti apabila muncul sebagai Juara Keseluruhan dalam pertandingan Next Generation Vehicle (NxGV) Challenge 2025 yang mempamerkan kehebatan menghasilkan prototaip kenderaan EV di MAEPS, Serdang baru-baru ini.