Amanat Naib Canselor UMPSA 2025 ‘MINDA PERKASA, KEKAL RELEVAN’ - Yatimah, Alias (UMPSA, 2025)
"Saya ingin melihat warga Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) meningkatkan kualiti kerja dan kemahiran melalui pembudayaan kerja yang berfokuskan SPIROS iaitu Kemahiran (skills), Kesempurnaan (Perfection), Impak (Impact), Daya Tahan (Resilience), Pengoptimuman (Optimization) dan Kelestarian (Sustainability).