Mineral Nadir Bumi Pencetus Kemuncak Konflik Perang Dagangan Dunia: Apa Peranan Malaysia Sebagai Pendamai Strategik? - Yusri, Md Yunus; Badhrulhisham, Abdul Aziz (UMPSA, 2025)
Mengikuti perkembangan mutakhir ini, perang dagangan komoditi berasaskan produk konsumer, menjadi tunggangan ampuh oleh negara-negara kuasa besar ekonomi dunia, seperti Amerika Syarikat dan China, bagi mendominasi dan memanipulasi pasaran saham serta geopolitik global supaya terpimpin kepada cita-cita dan kehendak negara mereka masing-masing.