Pengalaman kampus bentuk citra dan jati diri mahasiswa holistik - Raizal Hilmy, Mohd Rais (UMPSA, 2025)
Pengalaman seseorang individu di institusi pengajian tinggi (IPT) bukan sekadar tertumpu kepada pencapaian akademik atau memperoleh segulung ijazah, sebaliknya ia merupakan satu proses pembentukan jati diri yang menyeluruh bertujuan melahirkan graduan yang seimbang, berkeperibadian unggul dan mampu berperanan secara efektif dalam masyarakat. Universiti harus memainkan peranan sebagai fasilitator utama dalam membentuk ekosistem pembelajaran yang holistik, dinamik dan berterusan.