Program Plogging sempena Hari Bumi 2025 himpun 564 kg sampah di Pantai Tanjung Gosong - Norul Fadilah, Abdullah (UMPSA, 2025)
PEKAN, 25 April 2025 – Pusat Pembangunan Kelestarian SDG/ESG (SDC), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dengan kerjasama Open University Malaysia (OUM) Kuantan dan Pahang Skills Development Centre (PSDC) telah menganjurkan program Plogging di Pantai Tanjung Gosong, Pekan, Pahang sebagai inisiatif menyokong sambutan Hari Bumi Sedunia 2025.