Membentuk Masa Depan TVET ASEAN: Peranan UMPSA sebagai Pusat Kecemerlangan - Hasnah, Hussiin (UMPSA, 2025)
Malaysia pada hari ini telah dikenali di serata dunia kerana kestabilan politik, kesejahteraan ekonomi dan keamanan penduduknya. MALAYSIA kini telah memikul tanggungjawab sebagai Pengerusi ASEAN, sekali gus meletakkan negara pada kedudukan yang sangat strategik bagi mengukuhkan kerjasama serantau dalam pelbagai bidang, termasuklah akademik yang sangat relevan dengan pembangunan di rantau ini.