Akreditasi APACC di UMPSA: Kelebihan, Cabaran, dan Penambahbaikan - Muhammad Hafiz Aswad, Ahmad Kamal (UMPSA, 2025)
Asian Pacific Accreditation and Certification Commission (APACC) merupakan sebuah badan akreditasi serantau yang ditubuhkan untuk menilai dan meningkatkan kualiti institusi pendidikan teknikal dan vokasional (TVET) di rantau Asia-Pasifik. Ia ditubuhkan pada tahun 2004 di bawah Colombo Plan Staff College (CPSC) di Manila, Filipina.