Salah Tafsir Pada Adat Perlembagaan - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (Media Mulia Sdn. Bhd., 2025)
Adat perlembagaan ialah warisan adat Melayu. Adat perlembagaan merupakan undang-undang adat Melayu yang menyentuh aspek yang dibicarakan dalam ruang lingkup takrifan undang-undang perlembagaan mengikut kamus undang-undang moden. Bagi mereka yang belum memahami apa itu maksud "perlembagaan" serta tidak mendalami adat Melayu, terdapat pemikiran yang melihat institusi raja berada di luar kerangka adat perlembagaan Melayu.