Apabila isteri bertanya, "Saya cantik tak?" Awas, itu perangkap! - Shamsul, Harbi; MOHD SHAFIQ, AB. JABAR (UMPSA, 2025)
Memikul tanggungjawab sebagai suami ataupun ketua keluarga bukanlah satu tugas yang mudah lebih-lebih lagi apabila suri dalam rumah sering menduga akal dan tentu saja menguji sabar. Berbicara bahasa sama tetapi berbeza sekali pengertiannya.