Tengku Mahkota Pahang masyhur Masjid Al-Jazari dan Iftar Jama'ie bersama 2000 warga UMPSA - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2025)
PEKAN, 17 Mac 2025 - Kebawah Duli Paduka Mulia Tengku Mahkota Pahang, Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, yang juga Pro-Canselor Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) berkenan memasyhurkan masjid UMPSA di sini sebagai Masjid Al-Jazari sempena nama seorang ahli sains dan tokoh jurutera Muslim terkemuka pada abad ke-12.