Kerjasama PETRONAS, Petros imbangi kepentingan negara dan negeri - Mohamad Reeduan, Mustapha (New Straits Times Press (M) Bhd., 2025)
SARAWAK kini berada pada fasa penting dalam pengurusan sumber tenaga dengan Petroleum Sarawak Berhad (Petros), sebagai entiti milik kerajaan negeri melaksanakan peranan semakin dominan dalam industri minyak dan gas negeri itu.