Pengurusan Orang Kurang Upaya OKU menggunakan pendekatan Haddon Matrix - Mohd Najib, Yacob (UMPSA, 2025)
Insiden melibatkan Orang Kurang Upaya (OKU) yang tular di media sosial dilihat sangat membimbangkan. Antaranya insiden seorang lelaki pemegang kad OKU kategori mental yang dipukul beramai-ramai akibat salah faham. Rentetan daripada insiden tersebut, semua pihak perlu bekerjasama bagi meningkatkan kesedaran dalam kalangan masyarakat Malaysia tentang pengurusan OKU.