Potensi Jawi Digital Dalam Memperkukuh Tulisan Jawi - Asar, Abdul Karim (UMPSA, 2025)
Tulisan Jawi, salah satu khazanah warisan Melayu yang kaya dengan sejarah, kini berhadapan cabaran untuk terus relevan dalam era digital. Namun, perkembangan teknologi membuka ruang baharu bagi menghidupkan semula tulisan Jawi dan memperkukuh penggunaannya dalam masyarakat moden.