Perkara 3 (4) Perkukuh Kedudukan Islam dan Prinsip Patuh Syariah - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2024)
Islam sebagai agama bagi Persekutuan diperuntukkan oleh undang-undang tertinggi negara, iaitu Perlembagaan Persekutuan.