Menyelusuri laluan inovasi ESG mampan di Malaysia - Irene, Wei Kiong Ting (Media Mulia Sdn. Bhd., 2024)
MALAYSIA secara strategik menekankan inovasi sebagai pemacu utama pertumbuhan ekonomi. Ini bermakna, inovasi dalam prestasi organisasi menjadi infrastruktur yang diperlukan untuk memfasilitasi peralihan kepada ekonomi berasaskan inovasi. Sejak kemunculan ekonomi berasaskan pengetahuan pada 1991, negara ini berusaha memperkasakan semua sektor ekonomi dengan memberi keutamaan kepada permintaan yang didorong oleh inovasi.