Usaha restorasi suburkan semangat patriotisme - Wan Nazrul Helmy, Wan Mohd Zain (Utusan Melayu, 2024)
Stadium Merdeka bukanlah semata-mata sebuah gelanggang sukan dan rekreasi atau pentas acara, namun merupakan sebuah gelanggang kebangsaan yang diilhamkan pembinaannya oleh Bapa Kemerdekaan negara.