Kelestarian di Perpustakaan UMPSA Menyokong Matlamat Pembangunan Mampan - Nor Ashikin, Ahmad (UMPSA, 2024)
Matlamat Pembangunan Mampan (SDGs) yang diperkenalkan oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada 2015 merupakan Agenda 2030 untuk Pembangunan Mampan yang mempunyai 17 matlamat atau agenda yang digariskan bagi mencapai 169 sasaran khusus.