Fiqh Algoritma mendepani Etika Penggunaan Kecerdasan Buatan (AI) Patuh Syariah - Rashidi, Abbas (UMPSA, 2024)
Albert Einstein seorang ahli fizik dan pemenang hadiah nobel pernah menyatakan, “Science without religion is lame. Religion without science is blind.” (Sains tanpa agama pincanglah, agama tanpa sains butalah). Integrasi kedua-dua ilmu iaitu agama dan sains sangat berperanan dalam perkembangan dunia semasa. Manusia memerlukan Sains dan Teknologi untuk melestarikan dan membangunkan alam.