UMPSA anjur Pertandingan Kreativiti AI 2024 Seni dalam Era Sains, Teknologi, dan Inovasi (STI) pupuk minat pelajar terhadap teknologi - Muhammed Nafis, Osman Zahid; Athirah, Ruzaini (UMPSA, 2024)
PEKAN, 17 Disember 2024 – Fakulti Teknologi Kejuruteraan Pembuatan dan Mekatronik (FTKPM), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dengan kerjasama Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) telah menganjurkan program Pertandingan Kreativiti AI 2024: Seni dalam Era Sains, Teknologi, dan Inovasi (STI) sebagai platform untuk memperkenalkan teknologi Kecerdasan Buatan (AI) kepada pelajar dan generasi muda.