Biosumber sebagai alternatif dalam inovasi bahan komposit - Nurjannah, Salim (UMPSA, 2024)
Penggunaaan biosumber bagi menghasilkan produk komposit merupakan salah satu alternatif dalam usaha menyokong pembangunan lestari. Biosumber merujuk kepada bahan-bahan semula jadi seperti serat tumbuhan, kayu, dan sisa pertanian yang boleh dijadikan sebagai bahan utama di dalam penghasilan produk komposit.