Daripada Bashar kepada Bashir Iktibar pembebasan Syria - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham (UMPSA, 2024)
Bashar al-Asad telah pergi, diganti dengan Bashir. Kini, Syria diperintah oleh seorang teknokrat berkelulusan Kejuruteraan dan Syariah, Mohammed al-Bashir, dalam sebuah Kerajaan Peralihan hingga 1 Mac 2025, setelah mendapat mandat daripada kumpulan pembebasan yang diketuai oleh Hai’at Tahrir al-Sham (HTS) dan sekutunya.