Aplikasi Madani di IPT UMPSA Madani - Hasnah, Hussiin (UMPSA, 2024)
Sebagai warga Malaysia, apakah yang anda tahu dan faham tentang kerajaan MADANI setakat ini? Adakah ia tinggal sebagai slogan politik atau hala tuju kerajaan pemerintah semata-mata? Apakah ia tiada kaitan dengan diri anda atau institusi di mana anda berada? Sebenarnya, sebagai warganegara, kita semua terikat dengan sistem pemerintahan negara, semua tertakluk kepada implementasi dasar-dasar pemerintahan negara. Kita tidak boleh tidak ambil tahu atau sekadar tunggu dan lihat kerana apa-apa dasar negara tidak akan berjaya jika kita rakyat tidak melaksanakan atau merealisasikan bersama-sama. Pada akhirnya, rakyat juga yang menikmati hasilnya, negara pula harum pada mata dunia.